Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:46:41 13118 Rit 86811 Amsterdam Zuiderzeeweg Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-118 (GGD Amsterdam)
vrijdag 28 juli 2017

Archief

86-jarige vrouw gewond na poging woningoverval

Gemaakt: Donderdag, 23 februari 2017 19:27

AMSTERDAM - Op dinsdag 21 februari heeft een nog onbekende man geprobeerd om een woning aan Nedersticht te overvallen. Bij deze poging raakte de 86-jarige bewoonster gewond. Zij ligt in het ziekenhuis.

 

Het slachtoffer had die middag boodschappen gedaan bij de Albert Heijn op het Gelderlandplein. Toen zij rond 15.00 uur weer thuis was, werd er op haar deur gebonkt. Ze opende de deur en zag een man met een donkere huidskleur met een pakketje voor de deur staan. Ze kreeg direct een duw van de man waardoor zij achterover viel en gewond raakte. De vrouw begon te gillen waarna de man er vandoor ging.

 

De politie is direct een onderzoek gestart en heeft inmiddels met meerdere getuigen gesproken. Eén getuige heeft gezien dat drie mannen, waarvan één met een kartonnen doos in zijn handen, naar de woning van het slachtoffer liepen en dat de man met de doos in zijn handen op de deur bonsde. De andere twee mannen hielden zich afzijdig. Kort daarna zag de getuige de mannen wegrennen. De recherche komt graag in contact met meer getuigen die de mannen hebben gezien. Het onderzoeksteam heeft de volgende vragen:
 

 • Wie heeft op dinsdag 21 februari rond 15.00 uur personen gezien in de omgeving van Nedersticht die zijn opgevallen?
 • Heeft u wellicht van anderen gehoord of zij op die dag iets bijzonders in de buurt hebben gezien?
 • Woont u in de omgeving van Nedersticht en is er mogelijk die dag ook aangeklopt/aangebeld?
 • Is er de afgelopen tijd door onbekenden bij u aangebeld met de mededeling dat zij een pakketje voor u hadden terwijl u niets had besteld?
 • Beschikt u over camerabeelden?
 • De mogelijkheid bestaat dat het 86-jarige slachtoffer is gevolgd vanaf de Albert Heijn aan het Gelderlandplein. Heeft u op dinsdag 21 februari omstreeks 14:30 uur opvallende personen gezien en/of verdachte omstandigheden gesignaleerd in de omgeving van het Gelderlandplein?

 

Heeft u informatie over deze zaak? U kunt uw informatie telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Taxichauffeur beroofd op de Oude Haagseweg

Gemaakt: Vrijdag, 24 februari 2017 15:46

AMSTERDAM - Op de Oude Haagseweg is donderdag 23 februari een taxichauffeur beroofd door twee onbekende mannen. Zij zijn er lopend vandoor gegaan. De politie zoekt getuigen.

 

Rond 19.00 uur pikte de taxichauffeur op de Van Leijenberghlaan twee klanten op. Zij verzochten hem om hen naar de luchthaven te brengen. Op de A10 ter hoogte van de afslag Sloten wilden de mannen nog iets te drinken kopen. De taxichauffeur nam de afslag om naar een tankstation te rijden. Vlak voor het tankstation bedreigde één van de mannen hem met een mes. Na de bedreiging hebben ze de taxi verlaten met een onbekend geldbedrag en zijn in onbekende richting vertrokken.

 

Signalementen
Dader 1

Blanke man
Lengte 1.80 m
Leeftijd 37 – 40 jaar
Tenger postuur
Grijs bomberjack, donkere sportschoenen

 

Dader 2

Blanke man
Lengte 1.90 – 2.00 m
Leeftijd 35 – 40 jaar
Breed postuur
Kort getrimd blond haar
Donkere jas

 

Heeft u informatie of beeldmateriaal met betrekking tot deze zaak neem dan contact op met de politie op 0900-8844, via M 0800-7000.

Automobilist rijdt door na aanrijden fietser

Gemaakt: Maandag, 27 februari 2017 16:21

AMSTERDAM - Een fietser is vannacht aangereden door een auto en gewond geraakt. De bestuurder reed door maar agenten hebben hem later aangehouden in een woning.

 

Surveillerende agenten zagen op zaterdag 25 februari 2017 om 04.50 uur een grijze BMW met zeer hoge snelheid rijden op de IJburglaan. Met zwaailicht en sirene gingen de agenten achter de auto aan om hem tot stoppen te manen. De bestuurder stopte echter niet maar ging er vandoor, de agenten volgden. Met hoge snelheid reed de BMW de Zuiderzeeweg op. Bij de kruising met de Zeeburgerdijk zagen de achtervolgende agenten een fiets liggen met daarnaast een jongen. Een agent stapte direct uit om eerste hulp te verlenen, de ander zette de achtervolging voort.

De fietser (26) is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De BMW werd teruggevonden op de Cruquiusweg. De bestuurder kon kort daarna in een woning in de omgeving worden aangehouden en zit momenteel nog vast.

 

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en van het roekeloze rijgedrag van de bestuurder van de BMW. Mogelijk heeft iemand hem voordat hij werd achtervolgd door de politie, gezien en is iets aan zijn rijgedrag opgevallen. Informatie kunt u doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Overlopen inbreker aangehouden, wie mist zijn fiets?

Gemaakt: Maandag, 27 februari 2017 16:25

AMSTERDAM - De politie hield zaterdagavond 25 februari een 28-jarige man uit Antwerpen aan die vermoedelijk was overlopen bij een woninginbraak. Hij reed op een racefiets die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Wie mist deze fiets?

 

Een bewoner van de Vossiusstraat alarmeerde rond 22.30 uur de politie met de mededeling dat een inbreker zojuist zijn slaapkamerdeur had open gedaan en was gevlucht. Agenten zagen een man, die aan het signalement voldeed, op de Eerste Constantijn Huijgenstraat fietsen en hielden hem aan.

 

De politie vermoedt dat de racefiets, waarop hij reed, in de buurt is gestolen en de eigenaar nog geen aangifte heeft gedaan. Herkent u deze fiets? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Grote drugsvondst in busje in Buitenveldert

Gemaakt: Woensdag, 01 maart 2017 17:20

AMSTERDAM - De politie heeft donderdagavond 23 februari in een busje in Buitenveldert 674 kilo hennep aangetroffen. De drugs vertegenwoordigt een straatwaarde van zo'n zes miljoen euro. De bestuurder van het voertuig, een 35-jarige Albanese man, is aangehouden.


De aanhouding volgde op informatie die de politie binnenkreeg. Er zou mogelijk een grote hoeveelheid drugs vervoerd worden in een busje. Agenten zagen het voertuig in kwestie vanaf de A9 bij de afrit Amstelveen de snelweg verlaten. Ter hoogte van Doddendaal werd het busje klemgereden en de bestuurder aangehouden.

 

In bewaring
De verdachte is maandag 27 februari door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

86-jarige dame slachtoffer van babbeltruc

Gemaakt: Woensdag, 01 maart 2017 17:25

AMSTERDAM - De politie is op zoek naar twee mannen die maandagmiddag 27 februari rond 16.00 uur een 86-jarige bewoonster van een woning aan het Hudsonhof hebben bestolen.

 

Als die middag rond 16.00 uur aangebeld wordt bij de bewoonster, staat een man in werkkleding voor de deur met het verhaal dat de bovenburen problemen hebben met de wasmachine en dat de vrouw mogelijk lekkage heeft. De vrouw laat de man binnen en hij controleert in de keuken of er iets van de zogenaamde lekkage te zien is. Hij vertrekt en een paar minuten later gaat wederom de bel. Dit keer is het een andere man die toch nog even goed komt kijken of er echt geen lekkage is. Deze man loopt achter de vrouw aan naar de keuken en hij laat waarschijnlijk de deur openstaan zodat de man die eerder aanbelde de woning binnen kan komen.

 

Na een paar minuten kletsen gaat de man weg en de vrouw ziet de andere man dan ook nog op de gallerij, met een witte deken in zijn handen. Wanneer de vrouw ’s avonds haar eigen witte deken niet kan vinden, komt ze erachter dat de man haar deken in zijn handen had. De vrouw komt erachter dat er meerdere doosjes sieraden uit haar woning zijn verdwenen. Het gaat om vier verschillende sieradendoosjes afkomstig uit Australië. In de doosjes zaten onder andere een broche, een ring en een ketting. De recherche wil graag weten wie deze mannen zijn. Van hen is het volgende signalement bekend:

 

Dader 1
Blanke man

Tussen de 30 en 40 jaar oud

Ongeveer 1.80 meter lang

Slank postuur

Rond gezicht

Donkerblond, bruin kortgeknipt haar

Blauwe blouse en broek (zag eruit als werkkleding)

Hij droeg bij het verlaten van het pand de witte deken van de vrouw bij zich

Sprak goed Nederlands

 

Dader 2

Blanke man

Rond de 50 jaar oud

Fors postuur

Grijs/blond kortgeknipt haar

Tussen de 1.80 en 1.90 meter lang

Blauwe ogen

Sprak goed Nederlands

Heeft u de mannen mogelijk gezien? Of herkent u hen aan het signalement? U kunt uw informatie telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Man levensgevaarlijk gewond geraakt bij straatroof

Gemaakt: Zaterdag, 04 maart 2017 04:51

AMSTERDAM - Op vrijdagavond rond negen uur is een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een straatroof in het Oosterpark. Het slachtoffer is een aantal keren gestoken en was bij aantreffen niet meer aanspreekbaar.

 

Hulpverleners hebben voor het leven van de man moeten vechten. De reanimatie door politie- en brandweerpersoneel werd overgenomen door een trauma-arts en verpleegkundige van het mobiel medisch traumateam. Die kregen het voor elkaar dat het slachtoffer weer een hartslag kreeg. Onder politiebegeleiding is de man met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De recherche die direct een onderzoek heeft ingesteld is op zoek naar vermoedelijk vier lichtgetinte verdachten die gezien zouden zijn in de omgeving van het Tropenmuseum. Daarnaast wil de recherche in contact komen met getuigen die iets gezien of gehoord hebben tijdens of na dit zeer ernstige incident.

 

Informatie kan telefonisch worden doorgegeven via 0900-8844 of als met anoniem wil blijven via 0800-7000.

Jongen (13) overleden door inhaleren aanstekergas

Gemaakt: Maandag, 06 maart 2017 17:17

AMSTERDAM - Een 13-jarige jongen is zondagmiddag 5 maart om half vijf in een woning aan de Haarlemmerstraat onwel geworden. Een reanimatie mocht niet meer baten.


Onderzoek recherche
Onderzoek door de recherche heeft uitgewezen dat hij een hoeveelheid aanstekergas heeft geïnhaleerd. Dit veroorzaakte uiteindelijk een hartstilstand. Er is hier geen sprake van een misdrijf.

Getuigen overval winkel Zuidoost gezocht

Gemaakt: Dinsdag, 07 maart 2017 18:02

AMSTERDAM - Maandagavond 6 maart proberen drie mannen een winkel aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost te overvallen. De politie zoekt getuigen van deze overval.

 

Omstreeks 22.15 uur is een medewerker bezig met afsluitende werkzaamheden als er opeens een man de winkel in komt rennen. De medewerker ruikt onraad en roept direct om hulp, een vriend van hem bevindt zich namelijk achter in de winkel. Meteen daarna komt er een tweede man binnen. Deze man heeft een wapen bij zich waar hij de medewerker mee bedreigt. De vriend van de medewerker is ondertussen op het geschreeuw om hulp afgekomen. Er ontstaat vervolgens een worsteling tussen de overvallers en de medewerker en zijn vriend. De medewerker wordt hierbij mishandeld en raakt licht gewond.

 

Op een gegeven moment vluchten de twee daders de winkel uit. Samen met een derde man die buiten had staan wachten, rennen ze de Bijlmerdreef over richting Groeneveen. Verschillende omstanders gaan achter de mannen aan, maar kunnen ze helaas niet tegenhouden. Ook toegesnelde politie-eenheden zoeken de omgeving nog af, maar tevergeefs. 

 

Signalementen

De signalementen van de mannen:

De eerste man: 

 • Donker getint;
 • Slank postuur;
 • Ongeveer 1,80 m lang;
 • Droeg een zwarte bivakmuts, een zwarte, lederen jas en een zwarte schooltas. 

De tweede man:

 • Donker getint;
 • Slank postuur;
 • Ongeveer 1,80 m lang;
 • Droeg een zwarte bivakmuts en een zwart, leren jack tot op de heupen.

De derde man:

 • Donker getint;
 • Slank postuur;
 • Ongeveer 1,70 m lang;
 • Droeg een zwarte bivakmuts.

 

Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over deze overal en/of (de vluchtroute van) de daders. Zij kunnen contact opnemen op 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Online shoppers moeten weer uitkijken voor een nieuw lijstje valse webshops

Gemaakt: Dinsdag, 07 maart 2017 22:23

NEDERLAND - Online shoppers moeten weer uitkijken voor een nieuw lijstje valse webshops, zo waarschuwt de politie.

 

Aan de lijst met bekende malafide handelspartijen zijn weer negen nieuwe sites toegevoegd:

 • www.groenlinksooststellingwerf.nl
 • www.totalbeautycarekellydebruijn.nl
 • www.praktijkmikado.nl
 • www.bliksempoeder.nl
 • www.degrenssteen.nl
 • www.esthernienhuis.nl
 • www.denoodbel.nl
 • www.gentekwekers.nl
 • www.devluchtheuvelmaassluis.nl

 

Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om sites van malafide partijen. Zo maakt www.bliksempoeder.nl gebruik van het logo Thuiswinkelwaarborg en E-commerce Europe, maar is de site niet aangesloten bij deze keurmerken. Opvallend is bovendien dat op al deze sites schoenen, kleding of accessoires worden verkocht, ook al doet de naam anders vermoeden. De prijzen zijn vaak zeer laag en niet reëel.

 

Geen of beperkte contactmogelijkheden
Op geen van de websites zijn bedrijfsgegevens of telefoonnummers te achterhalen en is het contact alleen mogelijk middels een contactformulier. De makers van de sites lijken Google Translate te gebruiken bij het opstellen van de privacy-verklaring en de pagina verzenden en retouren. Opvallend is dat de websites www.denoodbel.nl en www.gentekwekers.nl identiek zijn aan elkaar.

 

Advies
Negeer deze websites als u online gaat shoppen. De kans is groot dat u niks geleverd krijgt zodra u iets bestelt.

Motoragent gewond na aanrijding

Gemaakt: Woensdag, 08 maart 2017 17:02

AMSTERDAM - Een motoragent van basisteam Zuid-De Pijp raakte dinsdagavond gewond nadat hij betrokken was bij een aanrijding.


Rond 20.00 uur raakte de agent op zijn dienstmotor betrokken bij een aanrijding met een auto. Dit gebeurde op de Eerste Jan van der Heijdenstraat en het Sarphatipark. De motoragent kwam daarbij ten val en liep een breuk op in zijn bovenarm en zijn schouder raakte uit de kom.

 

Onderzoek en letsel
Specialisten van de dienst Verkeersongevallen Analayse van de eenheid Noord Holland, onderzoeken de toedracht van de aanrijding en wat er is gebeurd.

 

De agent is opgenomen in een ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden redelijk. Het is mogelijk dat hij alsnog geopereerd moet worden aan de breuk in zijn arm.

Verdachte diefstal rechtbank-documenten aangehouden

Gemaakt: Woensdag, 08 maart 2017 17:10

AMSTERDAM - Woensdagochtend 8 maart is in Mijdrecht omstreeks 06.45 uur een 37-jarige man uit Almere aangehouden. Deze man wordt er van verdacht vertrouwelijke documenten uit een afgesloten papiercontainer bij de Rechtbank Amsterdam te hebben gestolen.

 

Begin februari kreeg een krantenredactie de documenten, die gevonden zouden zijn in het gerechtsgebouw aan de Parnassusweg dat verbouwd werd, aangeboden. De documenten bleken echter niet gevonden, maar gestolen te zijn, en de redactie heeft ze bij de rechtbank teruggebracht.

 

Het onderzoek naar de diefstal heeft geleid tot de aanhouding van de verdachte. Hij zit vast voor verhoor.

Vermist: 16-jarige Youssra El Koulfa

Gemaakt: Zaterdag, 11 maart 2017 17:50

AMSTERDAM - Sinds vrijdag 10 maart wordt vanuit Amsterdam de 16-jarige Youssra El Koulfa vermist. Youssra is van huis weggegaan en sindsdien is niets meer van haar vernomen.

 

Youssra heeft een mager postuur en draagt haar lange zwarte golvende haar meestal in een knot. Zij heeft in haar linkeroor twee gaatjes en rechts één gaatje en heeft daarin meestal diamanten oorstekers, en zij draagt een goudkleurige ketting zonder hanger. Op haar bovenlip (rechts) heeft zij een litteken.

 

Op het moment van verdwijnen was Youssra gekleed in een zwart suède jack met wolachtige kraag (merk Zara), een zwarte skinny broek of een joggingbroek (merk Lacoste), een meerkleurige trui (merk Valentino) en zwarte Nike schoenen met letters TN aan de achterzijde.

 

Vragen
Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

 

Gegevens
Naam: Youssra El Koulfa
Geboortedatum: 06-04-2000
Huidige leeftijd: 16
Lengte: 173 cm
Haarkleur: Zwart
Geslacht: Vrouw

Fietser meegesleurd onder Canta

Gemaakt: Maandag, 13 maart 2017 18:19

DIEMEN - Maandagmiddag 13 maart heeft er een aanrijding plaatsgevonden bij de rotonde op de Ouddiemerlaan in Diemen.

 

De oudere bestuurder van de Canta reed over de rotonde en zag bij het afslaan de minderjarige fietser over het hoofd en kwam met hem in botsing. De fietser kwam onder de Canta ten val en werd enkele meters meegesleurd voordat het voertuig tot stilstand kwam.

 

Een omstander heeft de jongen weten te bevrijden door de Canta omver te duwen. De hulpdiensten hebben vervolgens de zorg overgenomen en de jongen is met arm- en schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De aangeslagen bestuurder is naar huis gebracht.

Ruim 90% houdt zich aan de maximum snelheid

Gemaakt: Dinsdag, 14 maart 2017 15:44

AMSTERDAM - Aan de hand van verschillende snelheidscontroles op maandag 13 maart bleek dat ruim 90% zich aan de maximum snelheid hield. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 129 km/uur op de Slochterweg.


In de ochtend vond een controle plaats op de Slochterweg met laser. Op deze locatie vielen tien bekeuringen.

 

In de middag vonder er controles plaats op de Plesmanlaan met laser en op de Gooiseweg en N201 in Aalsmeer met radar. Op de Plesmanlaan zijn tien brom/snorfietser bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. In 1 geval was er sprake van een te hoge constructiesnelheid en is de maatregel 'wachten op keuring' (WOK) opgelegd. De eigenaar van deze tweewieler mag pas weer de weg op als het voertuig niet meer te snel kan rijden en door de Rijksdienst van het Wegverkeer is goedgekeurd.

 

Op de Gooiseweg zijn 4300 weggebruikers gecontroleerd. Hier hield 90% zich aan de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/u. Op de N201 (Burgemeester Brouwerweg) in Aalsmeer hield ruim 94% van de 768 passanten zich aan de maximum snelheid.

Inbrekerstrio opgepakt dankzij inzet politiehelikopter

Gemaakt: Dinsdag, 14 maart 2017 16:21

AMSTERDAM - In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 maart zijn drie mannen aangehouden die verdacht worden van poging inbraak bij een gebouw in aanbouw in Amsterdam-West. Dankzij een alerte getuige en inzet van de politiehelikopter kon het trio worden gearresteerd.

 

Rond 03.10 uur komt de melding binnen dat drie mannen over een hek aan de Maassluisstraat klimmen. Dit hek omvat een terrein waarop gebouwd wordt en de melder ziet dat de mannen het nieuwbouwpand betreden. Verschillende politie-eenheden gaan ter plaatse en zetten het terrein en de vier omliggende straten af. Op die manier kunnen de drie verdachten het terrein niet ongezien verlaten.

 

Warmtebeelden
Ondertussen is ook de politiehelikopter ter plaatse gekomen om te helpen bij de zoektocht. Vanuit de helikopter kunnen warmtebeelden worden gemaakt en deze beelden laten zien dat de mannen zich inderdaad nog steeds binnen de hekken bevinden. Ze verschuilen zich onder en tussen verschillende bouwmaterialen.

 

Pallets
Agenten speuren het terrein vervolgens af, waarop twee verdachten op de vlucht slaan. Ze klimmen het hek over en rennen hard weg. Tevergeefs, want in de Voorburgstraat worden ze door wachtende agenten aangehouden. De derde verdachte ontbreekt, maar de politiehelikopter weet hem al snel te lokaliseren. Deze man ligt verstopt onder een stapel pallets op het bouwterrein en kan daar worden aangehouden.

 

Fiets
De melder geeft ter plaatse aan dat hij heeft gezien dat de drie verdachten op de fiets zijn gekomen. Deze fietsen worden aangetroffen en onderzocht. In de fietstassen vinden agenten het nodige (inbrekers)gereedschap en handschoenen. Deze voorwerpen zijn inbeslaggenomen. De drie verdachten - Roemenen van respectievelijk 23, 25 en 26 jaar oud - zitten nog vast.

Man dreigt met vuurwapen bij verkeersconflict

Gemaakt: Dinsdag, 14 maart 2017 16:23

AMSTERDAM - Na een bedreiging op de Cornelis Lelylaan van een automobilist, over een ontstane verkeersituatie waarbij sprake zou zijn van een vuurwapen, is maandagavond 13 maart een 24-jarige man in Nieuw-Vennep aangehouden.

 

Een man uit Amsterdam reed vanaf het Surinameplein de Cornelis Lelylaan op. Ter hoogte van het station ontstond onenigheid met een automobilist uit Nieuw-Vennep over een inhaalmanoeuvre. Beide bestuurders stapten uit en er ontstond een vechtpartij. De man uit Nieuw-Vennep bedreigde de Amsterdammer daarbij met een vuurwapen. Dat wapen werd uit zijn handen geslagen en bleef op straat achter. Uiteindelijk is de man uit Nieuw-Vennep weer in zijn auto gestapt en weggereden. Het vuurwapen is in beslag genomen, naar de exacte toedracht van de bedreiging wordt een nader onderzoek ingesteld.

 

De gealarmeerde politie kon op basis van het signalement en kenteken de verdachte later op de avond in een woning in Nieuw-Vennep aanhouden. De politie maakt een proces-verbaal op dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Getuigen mishandeling Max Euweplein gezocht

Gemaakt: Dinsdag, 14 maart 2017 16:55

AMSTERDAM - Maandagavond 13 maart mishandelen vier personen een man bij het Max Euweplein, in het centrum van Amsterdam. Drie van hen zijn aangehouden. De politie is op zoek naar de vierde verdachte en zoekt ook getuigen van het incident.

 

Rond 22.30 uur lopen het slachtoffer en een vriend vanaf de Stadhouderskade richting het Leidseplein. Als de mannen via de onderdoorgang van het Max Euweplein naar het Kleine Gartmanplantsoen lopen, komen opeens vier personen op ze afgerend. Deze personen – drie mannen en één vrouw – vallen het slachtoffer en zijn vriend direct aan: het viertal slaat de mannen hard. Het slachtoffer valt hierdoor op de grond, zijn vriend kan weg rennen. Terwijl het slachtoffer op de grond ligt, wordt hij door de verdachten meerdere malen hard geschopt, onder andere in zijn gezicht. Getuigen hebben ondertussen de politie gebeld en toegesnelde politie-eenheden kunnen drie van de vier personen aanhouden. De vierde persoon weet te ontkomen. Met het slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed.

 

Signalement
Het signalement van de vierde verdachte is als volgt:
- Lichte huidskleur;
- Donker haar;
- Normaal postuur;
- Donkere, korte jas met capuchon;
- Witte broek;
- Donkere schoenen;
- Spreekt waarschijnlijk een Oost-Europese taal.

 

Getuigenoproep
De politie zoekt getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over deze mishandeling en/of (de vluchtroute van) de vierde verdachte. Getuigen kunnen contact opnemen op 0900-8844.

iMacs aangetroffen bij verdachten van bedrijfsinbraak

Gemaakt: Donderdag, 16 maart 2017 15:46

AMSTERDAM - Negen mannen die verdacht worden van het plegen van bedrijfsinbraken en het helen van de gestolen spullen zijn de afgelopen maanden aangehouden. Ze worden verdacht van tientallen inbraken in het hele land.

 

In april 2016 vindt een achtervolging plaats van bedrijfsinbrekers in Oost Nederland. Een verdachte wordt aangehouden, van een andere persoon wordt DNA aangetroffen in de auto. Die tweede verdachte blijkt een top-600 man te zijn. De recherche van district Amsterdam Centrum-Noord pakt de zaak daarom op.

 

BMW
Uit het onderzoek dat volgt, blijkt dat een verdachte regelmatig gebruik maakt van een snelle BMW. De auto blijkt gestolen te zijn en voorzien van valse kentekens. Nader onderzoek richt zich onder andere op bewakingsbeelden van getroffen bedrijven, observatie van de BMW en forensisch sporenonderzoek. Er komen meer verdachten in beeld.

 

Op 31 oktober houden agenten de eerste twee verdachten aan. Bij de doorzoeking van de woning wordt een vuurwapen aangetroffen. In de maanden daarna worden nog vier verdachten aangehouden.

 

iMacs en goederenlijsten
Tijdens het onderzoek komen ook mannen in beeld die vermoedelijk de gestolen spullen helen. Twee van hen worden aangehouden; bij hen thuis vinden rechercheurs vele gestolen goederen, waaronder iMacs, MacBooks en goederenlijsten. Op 13 maart wordt de derde verdachte van heling aangehouden. Ook hier troffen agenten gestolen waar aan, waaronder een die nacht daarvoor gestolen iMac. De gedupeerden wisten op dat moment nog niet dat hun apparatuur was ontvreemd.

 

Drie verdachten van inbraak zitten op dit moment nog vast. Alle verdachten zullen zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

Alerte getuige meldt diefstal uit woning Schutterweg

Gemaakt: Donderdag, 16 maart 2017 15:52

AMSTERDAM - Na een melding van een oplettende getuige zijn donderdag 16 maart 2017 twee mannen – Amsterdammers in de leeftijd van 37 en 46 jaar – aangehouden op verdenking diefstal uit een woning aan de Schutterweg in Amsterdam-Noord.

 

Rond 00.40 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een woning. De getuige kon aan de politie ter plaatse melden dat twee mannen waren weggefietst in de richting van het Virgohof. Even verderop troffen de agenten de twee mannen aan, die aan het signalement voldeden. Bij de fiets van één van de mannen bevonden zich gereedschapskoffers die vermoedelijk uit de woning waren meegenomen.

 

Bij de veiligheidsfouillering trof de politie bij de 46-jarige man inbrekersgereedschap aan en bij de 37-jarige man twee bolletjes heroïne. Het gereedschap en de verdovende middelen zijn in beslag genomen.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Politie-actie tegen georganiseerde autodiefstal

Gemaakt: Donderdag, 16 maart 2017 16:42

NEDERLAND - De politie heeft dinsdag 14 maart 2017 een grote actie gehouden in het kader van een onderzoek naar diefstal en heling van dure auto's. Daarbij werden vijf personen aangehouden en zes panden doorzocht. Bij de zoekingen zijn autosleutels, kentekenplaten, kentekenbewijzen, verschillende gegevensdragers, 200 gram amfetamine, een taser en pepperspray in beslag genomen. Deze voorwerpen worden onderzocht.

 

Bij de Dienst Infra van de Landelijke Eenheid ontstond na de zomer van 2016 het beeld dat een aantal personen zich op grote schaal bezig hielden met de diefstal en heling van dure auto's, waarbij de diefstallen plaatsvonden in Nederland, Duitsland en België. Onder het gezag van het Landelijk Parket werd een onderzoek opgestart. In dit onderzoek werd duidelijk dat op grote schaal gestolen auto's in Nederland werden omgekat en daarna naar het buitenland werden getransporteerd.

 

Aanhoudingen
De politie heeft op de actiedag vijf personen aangehouden. In Oss werd een man van 32 en in Uden werd een man van 35 jaar aangehouden. Een 32-jarige verdachte werd in Den Bosch aangehouden. Daarnaast nog een 52-jarige man in Waspik en een 42-jarige man in Rotterdam. Allen worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal en heling van auto's.

 

Doorzoekingen
Bij de doorzoekingen is gebruik gemaakt van forensische specialisten, digitale specialisten en geld- en drugshonden.

Gestolen motor aangetroffen in vrachtwagen

Gemaakt: Donderdag, 16 maart 2017 16:50

DIEMEN - Woensdagmiddag kregen de politie de melding dat er een gestolen motorfiets uit peilde op een bedrijfsterrein op het industriegebied van Diemen.

 

Ter plaatse troffen agenten de gestolen motor, zonder kentekenplaat, aan in de laadruimte van een vrachtwagen. In samenwerking met het Team Transport Amsterdam is het voertuig in beslag genomen.

 

De bestuurder en passagier van de vrachtwagen waren nog aanwezig en zijn aangehouden. De recherche neemt de zaak verder in behandeling.

 

De motorfiets was met behulp van een GPS tracker teruggevonden.

Bestuurder gestolen auto gaat ervandoor bij zien politie

Gemaakt: Vrijdag, 17 maart 2017 16:21

AMSTERDAM - Twee mannen in de leeftijd van 19 en 18 jaar uit Hoofddorp en Almere zijn vrijdagnacht 17 maart aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een personenauto.

 

Politieagenten troffen rond 00.25 uur de gestolen auto aan bij een tankstation aan de Amstelveenseweg. Bij het zien van de agenten scheurde de bestuurder met de Audi, die de dag ervoor in Sneek was gestolen, weg. Op het IJsbaanpad bracht hij de auto tot stilstand en vluchtte te voet verder. De agenten waren sneller en hielden hem aan.

 

Uit onderzoek bleek dat de tweede verdachte, die ook in de auto had gezeten, zich nog op het tankstation bevond en is daar aangehouden. Deze passagier had na het tanken een verklaring ingevuld bij de pomphouder omdat hij geen geld had om de tankbeurt af te rekenen. Zowel aan de pomphouder als aan de politie gaf de 18-jarige man een valse naam op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verdachte fataal steekincident Amsterdam in Rotterdam aangehouden

Gemaakt: Dinsdag, 21 maart 2017 17:57

AMSTERDAM - De politie heeft op donderdagavond 16 maart een 15-jarige jongen in Rotterdam aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij een steekincident op dinsdag 7 maart op Hofgeest in Amsterdam Zuidoost. Bij dat incident raakte een 20-jarige plaatsgenoot zwaargewond, drie dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. Volgens voorbijgangers ging aan het steekincident een ruzie vooraf.


Uitgebreid onderzoek heeft geleid tot de aanhouding in Rotterdam. De rechter-commissaris heeft de verdachte inmiddels in bewaring gesteld, de politie onderzoekt de toedracht van het incident.

 

Getuigenoproep
De politie zoekt ondanks de aanhouding nog getuigen die iets kunnen vertellen over dit steekincident en/of (de vluchtroute van) de dader. Zij kunnen contact opnemen op 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Vermist: Sabrina Oosterbeek

Gemaakt: Dinsdag, 21 maart 2017 18:01

AMSTERDAM - De politie is dringend op zoek naar mensen die de vermiste Sabrina Oosterbeek nog hebben gezien of gesproken sinds 7 maart.

 

Sabrina is die dag voor het laatst gezien toen zij haar woning aan het Geldershoofd verliet om boodschappen te doen. Sindsdien ontbreekt elk spoor. De recherche maakt zich grote zorgen over wat er met haar gebeurd is. Mensen die vanaf 7 maart nog contact hebben gehad met de 30-jarige Sabrina of die haar mogelijk nog hebben gezien, worden dringend verzocht om contact op te nemen met de politie.

 

Sabrina was op de dag van haar vermissing vermoedelijk in het bezit van een zwarte racefiets met enkele opvallende kenmerken. De fiets heeft witte handvaten, een rode achterband en een blauwe voorband. Mogelijk zijn er mensen die de fiets hebben gezien of weten waar deze nu is.

 

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Eigenaar(s) sieraden gezocht

Gemaakt: Dinsdag, 21 maart 2017 18:15

AMSTERDAM - Vrijdag 17 maart heeft de politie bij een aangehouden verdachte verschillende sieraden aangetroffen. Het vermoeden is dat de sieraden van diefstal afkomstig zijn. Wie herkent deze sieraden?

 

Tijdens de fouillering van de verdachte komen de sieraden naar boven. De verdachte kan geen verklaring geven voor het bezit van de damessieraden. De sieraden zijn in beslag genomen en politie is nu op zoek naar de eigenaar of eigenaren.

 

Herkent u deze sieraden of bent u de eigenaar? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Rollenbankcontrole op de Dam

Gemaakt: Woensdag, 22 maart 2017 18:23

AMSTERDAM - Bij een rollenbankcontrole op de Dam zijn dinsdag 21 maart 177 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Ruim 83% had zijn of haar tweewieler op orde. In 23 gevallen legde de politie voor de eigenaar van de tweetakt de maatregel Wachten op Keuren op (WOK).

 

Scootercontrole
De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/u voor een snorfiets die maximaal 25 km/u mag rijden. In drie gevallen was er sprake van het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast is er ook bekeurd voor rijden zonder verzekering en niet goed werkende verlichting.

 

Twee scooters zijn in beslag genomen, omdat 1 bestuurder opzettelijk de bougiekabel kapot trok. Medewerkers van het Verkeers Handhavingsteam betrapte 1 bestuurder voor de 3e keer zonder rijbewijs, die ook nog eens tijdens de WOK-status reed.

 

WOK
WOK is wachten op keuren. De politie constateert dat de constructiesnelheid van een snor- of bromfiets te hoog is of constateert een ander technisch gebrek en legt dan naast de bekeuring deze maatregel op. De eigenaar mag pas weer met zijn voertuig aan het verkeer deelnemen als de contructiesnelheid is aangepast en een (goed)keuring door de Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft plaatsgevonden.

 

Snelheidscampagne
De politie controleert de komende tijd vaker op snelheid in het kader van de snelheidscampagne die deze week van start is gegaan onder het motto: 'Hou je aan de snelheidslimiet'.

Beginnend bestuurder met 5x toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur

Gemaakt: Zaterdag, 25 maart 2017 16:21

AMSTERDAM - Bij alcoholcontroles op verschillende locaties bleek dat ruim 98% geen alcohol op had. Van een beginnend bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. De politie hield een 23-jarige man uit Diemen aan in verband met gevaarlijk rijgedrag kennelijk onder invloed van drank.

 

De controles vonden in de nacht van 24 op 25 maart plaats op de Holterberweg, Daalwijkdreef en Karspeldreef. In totaal ondergingen 637 verkeersdeelnemers een blaastest. In 11 gevallen constateerden de medewerkers van het Verkeershandhavingsteam dat er sprake was van een te hoog alcoholgebruik.

 

Naast deze gevallen is ook proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs B (3x), rijden met een verlopen rijbewijs, rijden zonder dimlicht, vertonen van verkeersgevaarlijk gedrag, kennelijk onder invloed van alcohol. Deze laatste bestuurder wilde vermoedelijk de alcoholcontrole ontwijken. Hij reed hard achteruit en kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand, waardoor behoorlijke schade ontstond. In verband hiermee is de 23-jarige Diemenaar aangehouden en na verhoor heengezonden.

 

De beginnend bestuurder, waarvan het rijbewijs is ingevorderd, had 5x de toegestane hoeveelheid alcohol op: 1 promille in plaats van de maximaal toegestane 0,2 promille.

Echtpaar overvallen in hun woning aan de De la Reijstraat

Gemaakt: Zaterdag, 25 maart 2017 16:24

AMSTERDAM - Op vrijdagavond 24 maart is een ouder echtpaar slachtoffer geworden van een woningoverval. De politie is op zoek naar getuigen.

 

Rond 20.30 uur stonden er ineens twee mannen in de woning aan de De la Reijstraat. De overvallers eisten geld en mishandelden het echtpaar. De mannen doorzochten de woning en gingen er vervolgens met buit vandoor. Een van de slachtoffers raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Na behandeling van zijn verwondingen kon hij het ziekenhuis weer verlaten.

 

Signalement
Een van de overvallers heeft een donkere huidskleur, is ongeveer 20 jaar oud en 1.60 meter lang. De ander heeft een lichtgetinte huidskleur en is ongeveer 25 jaar oud. Hij heeft mogelijk een ringbaardje en hij is iets langer dan de andere overvaller, ongeveer tussen de 1.65 en 1.70 meter lang.

 

Getuigenoproep
De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen die de overval hebben zien gebeuren, of voorafgaand aan de overval iets opvallends hebben gezien. Ook mensen die meer weten over de overvallers en/of hun vluchtroute, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Moord op Djordy Latumahina was vergissing

Gemaakt: Dinsdag, 28 maart 2017 15:48

AMSTERDAM - Dinsdag 28 maart zijn in alle vroegte vijf mannen in de leeftijd van 25 tot 50 jaar aangehouden in verband met de gewelddadige dood van Djordy Latumahina.


De aanhoudingen zijn verricht in de eenheden Amsterdam en Noord-Holland. De verdachten zitten in alle beperking, wat betekent dat zij met niemand anders contact mogen hebben dan met hun advocaat. De 31-jarige Amsterdammer werd op zaterdag 8 oktober 2016 in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West in zijn zwarte Mini Cooper door twee daders onder vuur genomen. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn 30-jarige vriendin die naast hem zat, raakte levensgevaarlijk gewond. Hun 2-jarige dochtertje bleef lichamelijk ongedeerd. De recherche gaat er van uit dat Djordy Latumahina het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.

 

Tips
Dinsdagavond 28 maart is er in Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht voor de zaak en worden er beelden getoond van de twee schutters en de bestuurder van de vluchtauto. Het onderzoeksteam roept iedereen op die informatie heeft over deze moord zich te melden via de Opsporingstiplijn: 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via het Team Nationale Inlichtingen: 079-3458999. Informatie kan ook worden doorgegeven via www.meldmisdaadanoniem.nl. 

 

De hoofdofficier looft een beloning uit van 25.000 euro voor tips over aanslagplegers.

 

De uitzending van Opsporing Verzocht is te zien op NPO1 om 20.30 uur.